Pornichet Select 6.50

verslag classe mini klik hier

website Pornichet Select 6.50 klik hier

Om precies 13.00 viel het start schot van de Pornichet Select 2009, 300mijl solo. Een hektische chaos. Een ieder nog met te veel energie aan de start van deze, voor velen de eerste wedstrijd van het prille seizoen . Al voor de start werden de eerste aanvaringen gemaakt. En dropen de betreffende ongelukkige boten af, terug de haven in. 1 boot wist 2 boten achter elkaar te raken, met als gevolg een open neus, en dan bedoel ik echt een open boeg. Vreselijk!

Nadat ik onze boot de haven uit had gevaren, en even kunnen proeven aan ons inmiddels adolecente scheepje, van Ys heeft ze een behoorlijke vuurdoop gehad tijdens zijn 1000mijl. Kwam Charles(trainer/coach) mij en Sis halen met de rubber boot. Ik was al op gevallen in de vloot van solo boten. Samen met Cathy vriendin van Herve, Christine vriendin van Bruno, Charles waren we het Cee uitzwaai team.

En zwaaien deden we naar de mannen, en Daniela!

Ys had een verdraaid goede start, precies zoals ik hem kende. Herve zo niet beter. En weg waren ze. Een impossant gezicht. De 70 mini’s op zoek naar de boven boei.

Als een razende roeland kwam Ysbrand deze als eerste serie Mini ronden!!!(Als 8e geloof ik achter de proto’s) There you go! Onze hele trainings groep deed het enorm goed op het thuis water. Allen bij de eerste 10 tot 20 van de 44 serie boten!

Ik had in mijn enthausiasme te vroeg gejubbeld. Ysbrand had de derde boei al gerond toen wij daar met de rib aan kwamen. Het wedstrijd commitee vertelde dat de 758 een aanvaring had veroorzaakt. Een flinke, de aangevaren proto was richting haven verdwenen. Alles zakten onder mijn voeten weg. In 1 klap was alle hoop verdwenen.

Ik denk dat onze boot weinig schade heeft, want tot nu toe is hij nog niet terug gekeerd, sterker nog hij ligt 3 van de series. Ik ga er dus van uit dat alles goed is met boot en Ys. En waarschijnlijk is hij er van overtuigd dat het niet zijn fout is. Laat ik dat dan maar weer hopen.

Met het voorspelde weer en wind. Denk ik dat hij maandagavond zal finishen… Vannacht wordt een nachtje speren met 20 tot 25 knopen wind vanuit het zuid westen tot westen.

Eindelijk heb ik een internetplekje gevonden hier bij het wedstrijd kantoor, met wel geteld 1 franse schone. Inmiddels is men erachter dat de D2 nog net geen serie mini genoemd mag worden. Dus kijk tussen de uitslag lijsten op de site van de Pornichet Select 6.50 bij de Proto’s!!!

Ysbrand ligt 17e bij de Proto’s (omgerekent 6e bij de Series)

Landgenoot Robert ligt op dit moment 18e bij de Series.

Foto’s van de start

Please follow and like us:

3 thoughts on “Pornichet Select 6.50

  1. Super goed zo’n snelle start!!! maar wel schrikken als je hoort van een aanvaring.
    hoop dat alles goed gaat en Ys en de boot zonder schade binnen lopen.

  2. Lieve Chris en Ysbrand,

    Jullie verslag gelezen na het telefoongesprek van vanmiddag. Behouden vaart gewenst.
    Heel veel sterkte gewenst en succes.

    GREET EN WIM

Comments are closed.