de finish lijn

Inmiddels is Ysbrand alweer lang en breed in Nederland, als de wiedeweer weer aan het werk. Na dit weekend ‘wedstrijdje’. Ik ontferm me over ons bootje na deze gestreden strijd. Even de cijfers van de strijd op een rij. Ysbrand is als 19e boot over de finishlijn gevaren. Er deden in totaal 63 boten mee. Waarvan 25 Proto’s en 38 Serie-boten. Tijdens de race stapten 24 boten met hun schippers om verschillende redenen uit de race(van zeeziekte tot boot op de klippen, van electrische problemen tot een overboord). Ysbrand werd 15e van de proto’s boten en 5e van de serie boten. Ik doe een poging het uit te leggen. De boot ‘Mediabrein 758’ is een nieuwe serie boot. Dat wil zeggen de boot voldoet aan alle eisen om serie te mogen heten, maar 1 van de boten, dat is de 722, moet de bootkwalificatie mijlen bij elkaar varen. In wedstrijd verband is dit al helemaal voor elkaar, door ontwerper Pierre Roland zelf gevaren. Maar ook de 1000mijl qualifier is onderdeel hiervan. Dat Ysbrand deze heeft gevaren met een D2 is niet voldoende. Dus verschijnt Ysbrand soms in de uitslagen lijst van de proto’s en soms tussen de series, bij de laatste hoort hij dus daadwerkelijk thuis!

Maar nu de aanvaring. Om een lang verhaal kort te maken heeft Ysbrand een 30 minuten straftijd gekregen. (naar mijn mening onterecht, maar daar hebben we het nu niet over, onze boot heeft daarbij geen enkele schade opgelopen, enkel twee rode verf strepen, de andere schipper was op moment van aanvaring onderdeks om een zeil te zoeken, ondertussen stuurde zijn stuurautomaat met grote hoeken de recht de opkomde vloot in(de resterende 55 boten), waardoor Ysbrand hem niet kon ontwijken. Ys heeft schuld bekend vanwege de Bakboord -Stuurboord situatie). Dus daardoor is hij nu 8e geworden bij de Series!

PRIMADERIMA resultaat dus!

Terug naar de orde van de dag welke helaas bijna alle rose kleur lijkt te zijn kwijt geraakt.

Please follow and like us:

One thought on “de finish lijn

  1. Hier Mies Lippmann, de moeder van Natasja. Van Constance kreeg ik in april jullie weblog door. Wat een verhaal jullie zeilavontuur. Was zeer onder de indruk. Ook dat filmpje waarin Ysbrand lichtelijk opgewonden was en hemel en aarde bij elkaar vloekte. Zo grappig. Sindsdien non-stop de race van Ysbrand in april/mei gevolgd en bewonder het fenomeen slapen. Die wekker, ik denk dat jullie in NL geen wekker meer kunnen zien. Wat een discipline. Christa, hoorde van Ysbrand dat je zeer binnenkort van wal steekt voor solorace vanuit La Rochelle. Ga zeker je weblog volgen en wens je heel veel succes. Wij kennen elkaar nog niet niet, maar misschien zie ik jullie samen bij Amon en Natasja.
    Go for it!! Mies

Comments are closed.