weer bij de Isles of Scilly

Spot Ysbrand 758 en Robert 602

Spot Conrad 480

Ik was even het land uit. Boot ophalen over de weg…Terwijl ik de vrachtwagens probeer in te halen gaat de telefoon. ‘Ys!!!’ dat kan maar 2 dingen betekenen 1. hij is nu alweer bij de Scilly’s 2. hij heeft door problemen een haven aan moeten lopen. Ik had hem tenslotte al anderhalve dag niet meer ‘gespot'(geen internet verbinding). Voor degene die hem volgen op ‘Spot’ was het duidelijk 1. Hij was er alweer.

Hyperdepiep riep hij dat het nieuwe bootrecord op 18,21 knopen stond.  Met de grote Spi(assym) 27 knopen wind. ‘Er was te veel wind om hem weg te halen, te hoge golven om de stuurautomaat het werk te laten doen, en zo haalde ik een gemiddelde van 14kn over 5 uur!!! Toen de boei ronden, heb haar aan de wind gelegd en ben gaan slapen, was zo moe… Maar die 20 minuten slaapjes werken prima. Voel me prima, nee, echt niet moe.

En Ik heb Robert gesproken over de marifoon!!! Ik lig 16 mijl bij hem vandaan. Ik heb helemaal mijn ritme gevonden, geniet enorm. De boot is zo goed. Ja, de bakstag is gebroken op een onlogische plek. Maar heb ik nu een andere lijn voor gebruikt. En de tacklijn. Er staan enrome krachten op de boot onder deze omstandigheden.. Maar ik moet nog maar 200mijl! Peanuts!!!Maandagavond ben ik er weer, denk ik.’ Misschien iets optimistisch, morgen komt er een grote windstilte. Maar ik laat hem maar in die waan… mijn half god uit de dop…

Please follow and like us:

One thought on “weer bij de Isles of Scilly

 1. Hoi Chris,

  Ik had bij Meteo France ook gezien dat er windstilte in de morgen zou komen bij Brest.
  Het zou natuurlijk leuk zijn als die twee jongens naast elkaar door de stilte heenkomen maar er is ook slecht zicht voorspelt en dat is minder leuk denk ik.
  Eigenlijk vinden wij het best spannend om te volgen, “zal die hem inhalen, of niet” Ha, ha!

  We zijn erg benieuwd naar jullie verhalen,

  groetjes Riep en Yo

Comments are closed.