Trots!

Het was dobberen vannacht voor het grootste deel van de vloot. Hoewel de Pot au Noir op het plaatje nog niet bereikt lijkt, zitten de zeilers er nu midden in. En leek David Reason, de koploper in de race, vanmorgen de dans al ontsprongen te zijn, ook voor hem is het leed is nog niet geleden. De zeilers zijn duidelijk op zoek naar wind. Voer de vloot een paar dagen geleden nog een duidelijke gezamenlijke koers, het is nu een mierennest in nood geworden (als je het tenminste versneld afspeelt).

Het theekransje van gisteren is opgeheven. Pip heeft voor een andere koers dan Christa en Ysbrand gekozen. Met deze keuze steekt ze het echtpaar de loef af en heeft ze een minimale voorsprong op hen genomen. Christa en Ysbrand varen inmiddels boord aan boord. Zoals Riepko al opmerkte, het kan goed voor het moraal zijn om in dit gebied met zijn tweeën te zijn. De Transat site heeft dat ook opgemerkt en plaatste vandaag een stukje.

Het wordt nu duidelijk dat deze race serious business is. De eerste etappe was een soort opwarmertje, waarbij het op één deelnemer na iedereen lukte (de één wat eerder dan de ander) om de eindstreep te bereiken. Tijdens deze tweede etappe is het speelkwartier over en moet je over enorme kwaliteiten beschikken om überhaupt in de race te blijven. Dat Christa en Ysbrand hier zo goed in slagen is meer dan een compliment waard en iets om trots op te zijn! Ook vandaag besloot een aantal van hun zeilgenoten officieel de wedstrijd te staken.

De eerste zes solisten hebben de helft van de race er op zitten. Hopelijk blijft de wind aanwezig en vindbaar en volgt de rest van de vloot dit voorbeeld snel.

Please follow and like us:

4 thoughts on “Trots!

 1. Fijn als ze even met elkaar hebben kunnen opvaren. Geeft energie, en jawel meteen is Ysbrand ervan door gegaan. Krachti en echte doorzetters en ben blij met het verslag Giny

 2. TROTS met hele grote hoofdletters!
  Superstoer zijn zus=tante en zwager= oom!
  Wij hebben onze (papieren)bootjes af! Iedere dag ook weer benieuwd waar Chris en Ys in het veld liggen.
  Ook trots op jou Sas, je weet er toch maar iedere keer weer een super stuk van te maken!

 3. Wat een enorme bikkels zijn het toch! Wij zijn ook trots dat het onze ambassadeurs zijn!! Zet’em op, Christa & Ysbrand.
  Marchien
  (van Stichting De Noordzee)

Comments are closed.