Kopje thee?

Na de hectiek van de eerste week lijkt de vloot in rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen. De snelheden liggen lager, komen niet boven de 10 knopen. De groep is aardig uitgedund. Officieel zijn er nog 41 boten actief in de Series en 29 in de Proto-klasse. Daarvan liggen er in totaal 4 in de haven van Mindello. Een vijfde boot lijkt zich bij deze onfortuinlijke zeilers te voegen. Bovendien liggen er nog vier deelnemers die officieel de race gestaakt hebben.

Gelukkig geen nieuwe meldingen van averij. Daar waar nodig kan een ieder wat kleine reparaties al zeilende uitvoeren.

Christa en Ysbrand liggen dicht bij elkaar, met in Ysbrands kielzog Pip Hare. Ik maak me er een voorstelling van. De drie hebben contact via de marifoon. Zetten er een kopje thee bij. Jammer genoeg geen lekker koekje, hoewel, je weet maar nooit. Wie weet doen ze een spelletje. Ik zie ik zie wat jij niet ziet. Even lijkt het geen wedstrijd meer…maar gewoon genieten!

Please follow and like us:

5 thoughts on “Kopje thee?

  1. Thee met een mueslireep of gedroogd fruit is ook lekker, dat hebben ze wel! Maar volgens mij zijn er ook koekjes mee aan boord. in ieder geval bij Ys.
    Nu wij nog aan de thee! Inmiddels hebben wij 1 bootje in elkaar en de 2e geknipt. Vanmiddag maar eens afmaken, wellicht kan Igor helpen die slaapt hier een nachtje. We blijven Chris en Ys volgen. Kus

  2. Igor heeft er al eentje in elkaar gezet, dus die heeft ervaring!Ik vermoedde al dat Ys koekjes bij zich had!

  3. Even bijpraten is in iedergeval goed voor de moraal. In wind stiltes kun je maar beter bij elkaar liggen.

  4. De Transat-site volgen is een verslaving geworden. En dan hup! door naar Pro3oc voor weer een pakkend verhaal van Saskia. Leuk Saskia! En ik ben apetrots op Christa en Ysbrand 🙂

Comments are closed.