Nieuwe kansen in het klassement

De kaarten worden vandaag en de komende dagen opnieuw geschud. De wind is zeer instabiel. Je kunt aan de snelheden in het klassement zien dat een aantal boten nauwelijks vooruit komt. Andere zeilers hebben een gelukkiger koers gekozen en varen gestaag door. De vloot komt daardoor ook weer wat dichter bij elkaar te liggen.

Wat het voor Christa en Ysbrand zal betekenen in het klassement is op dit moment lastig in te schatten. Christa vaart nog redelijk door, met een gemiddelde snelheid van ruim 4 knopen, maar lijkt wel op een windstilte af te stevenen. Ysbrand heeft een gemiddelde van ruim 6 knopen, maar ook in zijn koers ligt een stuk met minder wind. Hopelijk wakkert voor beiden de wind daar weer aan en varen ze er zonder problemen door heen.

Lijken de problemen met de brandstofcel opgelost voor Ysbrand, doet er zich een nieuw probleem voor. Volgens de Transat site heeft hij de bevestiging van zijn bakboordroer moeten repareren. Mocht hij het noodzakelijk achten, zal hij aanleggen om verdere reparaties uit te voeren. Voorlopig lijkt ook dit probleem opgelost.

Van Christa weinig nieuws via de site, hopelijk geniet zij van walvissen en dolfijnen…

Please follow and like us: