Land in zicht

De vloot vaart op dit moment tussen de Kaapverdische eilanden door. De schippers mogen zelf kiezen hoe, maar ze moeten tussen Santa Antao (aan stuurboordkant) en Maio (aan bakboordkant) door. Het merendeel heeft gekozen voor de optie tussen Santa Luzia en Sao Nicolau. Op die koers lijkt Ysbrand ook te varen.

Christa kiest voor een meer oostelijke optie, namelijk door het eiland Sao Nicolau aan stuurboordkant te houden. Het risico van die optie is de wind (of eerder het gebrek daaraan) rond het eiland Fogo. Op het eiland bevindt zich een grote vulkaan, de Pico de Fogo van 2829 m. Nummer 3 bij de Proto’s David Raison, heeft gekozen om dit eiland langs te oostkant te passeren, maar vaart op dit moment met een snelheid van slechts 4 knopen. De rest van de top 5 vaart ruim boven de 10 knopen. Jorg Riechers, op dit moment nummer 8 bij de Proto’s, heeft om die reden waarschijnlijk gekozen om meer naar het westen te varen. Hopelijk kiest Chris daar ook voor.

Zeker omdat ze op dit moment de eerste vrouw is in het klassement van de Series! Pip Hare heeft een behoorlijke val gemaakt in het klassement, erg jammer voor haar. Marie Duvignac en Susanne Beyer kampen beiden met problemen aan hun boot. Fabienne Robin vaart als laatste vrouw in de Series, maar laat nog een paar mannen achter haar.

Andere opmerkelijke veranderingen in het klassement: Sebastien Rogues, winnaar bij de Proto’s van de eerste etappe, dominerend in de tweede etappe, heeft vanwege ernstige pijn aan zijn rug de race gestaakt. Bij de Series ligt Bruno Simonnet eerste, hij voer achterin het klassement gedurende de eerste etappe. Benoit Mariette, winnaar van de eerste etappe bij de Series, is teruggekomen in de top 3. Robert Rosen Jacobson ligt op een goede 6e plek.

Na de Kaapverdische Eilanden gaat het richting de beruchte Pot au Noir. Over dit deel van de race met deze mysterieuze naam de volgende keer meer!

Please follow and like us:

One thought on “Land in zicht

Comments are closed.