Leg6 winnen en/of verliezen, Globe40

De voorsprong van team Sec Hayai was deze leg6 maximaal 108 mijl op hun concurrenten. Helaas door de onvoorspelbaarheid van de wind op dit traject en stroom (zie het vorige nieuwsbericht) is deze voorsprong geslonken en sterker ze liggen nu op een derde plaats met 124 mijl afstand op de nummer één Amhas. Op de vraag of de opgelopen schade aan het roer en/of romp met het verlies van mijlen ten opzichte van de andere boten van invloed is geweest, zegt Ysbrand het volgende:

Tja…lastig te zeggen. Bij licht weer zeker. Bovenkant van het roer is helemaal vervormd en zitten diepe putten in. Maar dat is alleen t bovenste deel van ongeveer 10 cm hoogte. Daaronder is er niks, en de romp geen idee.

Laatste positie rapport 16 mijl ingehaald! Top tevreden. Toen verdween de wind binnen 10 minuten en draaide naar t noorden. Nu 7 knoopjes wind.. en niks te vinden op de gribfiles… rumpline maar weer!

Team Sec Hayai doet hun uiterste best om het moraal hoog te houden en te strijden tot de finish in Recife Brazilië. Want als Amhas wint… krijgt Amhas 2 punten en team Sec Hayai respectievelijk 4 bij een tweede plaats of 6 punten bij een derde plaats. In het laatste geval staat Sec Hayai dan nog maar 1 punt voor in het totaal klassement op team Ahmas. Kortom het blijft nog steeds zeer, zeer spannend.

 

Please follow and like us: