Jean-Marc Allaire

Vanochtend bereikte het trieste nieuws ons dat transat650 schipper Jean-Marc Allaire is omgekomen tijdens zijn tocht naar La Rochelle.

Omstreeks 09.00 uur op maandag 12 september kwam bij de autoriteiten van Cap Ferret een melding binnen van de vissersboot “Atalante”, dat een zeilboot met de naam “Larantez VI” onder vol zeil is gesignaleerd zonder bemanning. De zeilboot was op drift geraakt en lag 8 mijl van Cap-Ferret.

Rond 10.00 is het lichaam van een man in zeilkleding met daarop de naam van zijn boot, aangetroffen door een zeiler op het strand van Lege-Cap-Ferret’s.

Het lichaam van Jean-Marc Allaire is geïdentificeerd door de Franse politie. Zijn familie is direct op de hoogte gebracht van zijn overlijden. Jean-Marc Allaire zou net als Christa ten Brinke en Ysbrand Endt meedoen aan de mini-transat die zondag 25 september van start gaat.

De zeilboot van Allaire, Karantaz VI, is door een vissersboot voor anker gelegd en wordt in de gaten gehouden door de autoriteiten van Cap Ferret.

Christa ten Brinke: “De zee geeft en neemt….. Vandaag zijn onze gedachten bij vriend en collega transat650 schipper Jean-Marc Allaire, hij verloor gister van de zee. Onze gedachten zijn bij zijn vriendin, familie en alle mensen die hij achterlaat. Hij is een groot mens en schipper… mijn favoriet om de Transat650 2011 te winnen.”

Please follow and like us:

3 thoughts on “Jean-Marc Allaire

  1. Triest deze jonge zeiler al vooraf te verliezen. de zee was nog woest door de storm van de afgeklopen dagen, maar een geoefend zeiler kan dat aan. Laat iedereen aangelijnd zijn, ook als het niet nodig lijkt. Jullie levens zijn belangrijker dan de race winnen en\of eraan meedoen.
    Constance

  2. Lieve Christa en Ysbrand, Wat een trieste start, ik wens jullie sterkte met dit verlies en hoop dat alle transat zeilers en de zee elkaar steunnen tijdens de komende race.
    tot gauw AnneMarie

  3. Lieve Christa en Ysbrand, heel veel succes met jullie lang verwachte droomreis. Ga de Transat site nauwgezet volgen en genieten van al jullie mooie en zeker spannende belevenissen. Alle liefs, Mies

Comments are closed.