Haven in zicht?!

Spot Ysbrand 758 en Robert 602

Spot Conrad 480

Op dit moment 6 April 2009 14.00 moet Ysbrand nog maar (een geschatte) 50mijl naar de thuishaven van Pornichet. Waarschijnlijk vaart hij nu met code 0 danwel kleine spinaker. Mijn inschatting is dat hij een gemiddelde snelheid van 7 knopen kan varen. (Helaas is dat met deze trackers slecht uit te rekenen)

Kortom dat zou betekenen dat hij om 21.00uur de haven binnen kan lopen(22.00 lijkt me meer waarschijnlijk)! En dat betekent dat hij het net binnen de 7 dagen heeft gehaald! Het record staat op 6 dagen en xaantal uren, voor de serie boten. Waar hij dan bijzonder dichtbij in de buurt is gekomen!!! Mijn zeeheld.

Hopelijk wordt hij door onze overige trainingsgenoten(9 boten 9 mensen), welke nu een 4-daagse off shore training aan het varen zijn, op gepaste wijze onthaald bij binnen komst. Ik heb het helaas niet kunnen halen om op te steiger klaar te staan. Z’on snelle 1000mijls had ik niet verwacht!!!

Ys heeft de oplader van zijn telefoon vergeten, dus denk ik hem niet eerder te spreken voor hij met beide benen weer op de wal staat, en een telefoon heeft gevonden.

Please follow and like us:

2 thoughts on “Haven in zicht?!

 1. Het betekend in ieder geval dat het een uitstekende boot met een prima zeiler (zeeheld, nou ja!) is, maar dat wisten we al.
  Ik ben wel blij dat nu alle tegenslag van vorig jaar kan worden vergeten, alhoewel dat natuurlijk wel een hoop ervaring heeft opgeleverd.
  We gaan het in de nabije toekomst wel even met jullie vieren.
  Het was leuk om het te volgen.

  Groetjes Riep en Yo

 2. Hoi Ysbrand (en Chris),
  ik heb net even paar berichtjes gezien en gehoord.
  Het gaat erg goed.
  Goed te horen dat je je nog fit voelt.
  Ik denk dat je er nu bent.

  Spreek je snel, groeten Jolanda en John

Comments are closed.