Flinke wind!

De vloot vaart momenteel volle kracht vooruit. Er staat een flinke wind (krachtig), met vlagen die zeer krachtig zijn. Een aantal pechvogels heeft averij opgelopen, waaronder Andrea Caracci. Hij is ontmast en door een begeleidingsschip naar La Palma gebracht. De naam Andrea blijkt deze race geen gelukkige! Andrea Pendibene moest al in de eerste etappe opgeven.

Volgens de Transat site kampte Ysbrand gisteren met problemen aan zijn brandstofcel. Dat zou een verklaring kunnen zijn dat hij iets is teruggevallen in het klassement. Hij ligt echter wel gewoon op koers. Gelukkig weten wij dat Ysbrand over enorme McGyver-kwaliteiten beschikt.

Christa vaart met dit weer graag wat behouden. Liever een reefje te veel dan te weinig. Ondanks dat, heeft ze er flink de snelheid in. En ligt het stel weer op marifoonafstand en misschien wel op zichtafstand van elkaar.

 

De foto site is geupdate met nieuwe foto’s van het vertrek uit Funchal!

Please follow and like us:

4 thoughts on “Flinke wind!

  1. Ze zijn gelukkig voorbij Hero. Ze waren woensdag al gewaarschuwd voor problemen met de vulkaan en eventuele brokstukken in zee. Sas keurig gedaan, ga zo door! Greet en Wim

  2. bewonder dit tweetal.
    zo kom je er in ons land niet veel meer tegen!
    hoop dat ze onze Topclimber niet nodig zullen hebben.
    volg iedere dag dit geweldige, lieve tweetal.
    hartelijke groeten

Comments are closed.