Comfortabel naar Bahia

Volgens de laatste berichten had Chris vanmorgen 10.00 uur (Nederlandse tijd) nog 100 mijl voor de boeg. Ze is reuzeblij om weer 2 roeren en een stuurautomaat tot haar beschikking te hebben. Ik hoor haar inderdaad zingen: ‘Don’t worry about a thing…’

De verhalen zullen eenmaal in Bahia wel loskomen, maar één anekdote wil ik toch alvast delen. Nog op volle zee (oceaan) kwam Chris in contact met een cruiseschip. Ze had namelijk geen radio meer en was op zoek naar het weerbericht. Toen ze aan de mannen in de stuurhut vertelde wat ze aan het doen was, reageerden deze vol ongeloof. “En wat heb je voor comfort dan? Hoe slaap je, hoe kook je?” Waarop Chris antwoordde (op de droge manier die we van haar kennen): “Ik heb helemaal geen comfort.” Het was even stil aan de andere kant, gevolgd door een daverende lachsalvo van de mannen in strak wit uniform in hun leren fauteuils in de stuurhut.

Wat nou comfort, twee roeren en een stuurautomaat, da’s pas comfort!

Ik heb net Chris gezien, zonder vlechten! Ziet er pittig uit, precies de spirit die ze nu heeft! En het is besmettelijk, ik heb hem ook weer gevonden.

 

Please follow and like us:

4 thoughts on “Comfortabel naar Bahia

  1. De spirit heb ik nog niet! Ik blijf aan de laptop kleven om alle berichten naar binnen te slurpen, Wim is maar naar zijn eigen boot gegaan om deze voor de winter klaar te maken en voor de afleiding?!
    Als ik vlechten had zou ik ze uit solidariteit ook afknippen! ha,ha.

  2. Ongelooflijk dat je er zo goed uit kan zien na zo’ n reis. Chris, je moet maar een boek gaan schrijven. K ben zo benieuwd naar de verhalen. Nu maak ik ze steeds zelf in mijn hoofd. Da’ s toch anders Toitoi

Comments are closed.