Ysbrand Endt eervolle vermelding voor uitzonderlijk zeemanschap

De Solo Challenge Award 2010 ging dit jaar naar collega Transat6.50 zeiler Robert Rosen Jacobson; GEFELICITEERD. En HOERA voor de Transat 6.50!

De stichting Shorthanded.n heeft deze prijs drie jaar geleden in het leven geroepen om het shorthanded zeilen te stimuleren en de prestaties van shorthanded zeilers meer voor het voetlicht te brengen. Naast de Solo Challenge Award is er dit jaar weer een Doublehanded Award uitgereikt. De prijs ging naar Hans Plas en Robin Verhoef voor hun tweede plaats op IRC Class 1, hun achtste plaats in IRC Overall en hun zesde plaats in Class 40 in de Round Britain & Ireland Race op ruim een half uur van de winnaar.

Daarnaast heeft de jury een eervolle vermelding voor de prestatie van één van de genomineerden. Ysbrand Endt toonde uitzonderlijk zeemanschap na een mastbreuk in het tweede rak van Les Sables-Les Açores-Les Sables op 200 mijl van het dichtst bij zijnde land en 350 mijl van de finish. Hij weigerde hulp. In drie uur richtte hij een efficiënt noodtuig op en zeilde daarmee nog binnen de limiet naar de 15e plaats (uit 17) op dit rak.

www.shorthanded.nl.

Please follow and like us: