Thuis in de haven

HIJ IS ER, HIJ IS ER!!!!!

Om 22.30 vast in de haven.

Door mijn planning en verwachting dat hij dinsdag binnen zou komen. Zag ik een donkere, verlaten, eenzame aankomst voor Ysbrand voor ogen. Niets van wat je een ‘held’ zou toe wensen. Dus snel een Franse vriend op de steiger gezet. Ys had geen batterij meer om te bellen. Geen auto of fiets om naar huis te gaan…

Gelukkig is die trooseloosheid opgelost door Herve. En klonk er een uiterst fitte Ysbrand door Herve’s telefoon.’Nee, ik ben echt niet moe, helemaal in het ritme, die 20minuten slaapjes is echt meer dan genoeg’

‘Was vandaag de hele dag net bezeild. ‘ Dus geen code0 of spinaker gewoon hakken. Alleen het laatste stuk nog even met de big spinaker. Daar ging mijn met behulp van gribfiles ontstane theorie van 7 knopen boot snelheid.

‘Morgen ga ik nog even wat aan de boot repareren zodat jij volgende week je offshore training kunt doen. Het toplicht doet t nie meer. En het ingangsluik is niet meer af te sluiten… En dan naar huis. Nu maar eens die zoute kleren af pulleken. En Robert met staande ovatie binnen halen…’ Alsof hij een gewone trainings dag erop heeft zitten, maar dan wel een hele goede. Zijn enthousiasme over deze1000mijlen en de boot spuiten alle kanten op.

Please follow and like us:

3 thoughts on “Thuis in de haven

 1. Die is straks echt wel moe, de euforie giert nog door zijn lijf en dan kan je alles.
  Plannen is met deze man bijna niet te doen, hij is meestal zijn tijd vooruit, zoals nu ook weer.
  Veel plezier met z’n twee├źn en tot gauw.

  Groetjes Riep en Yo

 2. Geweldig om de prima voortgang te volgen. Dat zag er heeeel anders uit dan de afgelopen zomer. Bewondering voor jullie professionele voorbereiding hoor ! Gefeliciteerd met deze tocht !!

 3. Ys,

  congratulations on completion of the 1000 Mijls. We are interested in your progres…

  Cheers, Doug

Comments are closed.