Seilmakeren 2013, Noorwegen, navigation to the max!

Ik hoefde niet lang na te denken toen Anne Raangs mij vroeg om de Seilmakeren Doublehanded 2013 samen, in haar X99- Bailamos, te varen. En wel in 1 van mijn meest favoriete landen; Noorwegen.

Het concept van deze wedstrijd; vaar van A naar B via de snelste route. De kortste route is tussen eindeloos veel eilanden en rotsen door. Gevaar is dan Venturi effecten , windluwten en aanvaring van onder zee liggende rotsen. Maar bij genoeg wind weinig tot geen golven. Vooral bij upwind en lichte boot een groot voordeel. Kortom de snelste route is afhankelijk van nogal wat factoren. Niet te onder schatten zijn ook de navigatie kwaliteiten aan boord. Genoeg ingredienten voor een reuze interessante wedstrijd met tactische navigation to the max! Met 2 Iphones gingen Anne en ik van start…
seilmakeren2013

seilmakeren2013_2

seilmakeren2013_3

seilmakeren2013_4

seilmakeren2013_1

seilmakeren2013_5

Na een 180 mijl lange, extreem mooi ruige en intensieve strijd met 54 boten, kwamen we als 7e in onze klasse over de finish. En won ik als beste nieuw komer in de klasse het boek “Koning Harald V, de zeiler, ¬†welke 1 van de jongens werd “.

Helaas leidt dit wedstrijdconcept in geen enkel andere land tot z’on beleving van water en land in optima forma…

Please follow and like us:

2 thoughts on “Seilmakeren 2013, Noorwegen, navigation to the max!

  1. Leuke foto’s en artikel. Je boft maar weer met een vriendin met boot in je favoriete Noorwegen! En ook nog een boek over de zeiler “Kong Harald”.

Comments are closed.