Resultaat zomer 2008

Het PRO3 team heeft met een goed resultaat de Dos Oceanos race vol bracht.

Na 4 etappes, 1700mijl hebben ze met hun 2win650, Pi of Holland een 3e plaats weten te behalen in de protoklasse, en een 6e plaats overall.

Van de 11 boten die aan de start van deze door vele elementen beheerste race, verschenen, bleven er uiteindelijk 6 over die de finish in Lissabon wisten te behalen.

De race die vanuit Marseille startte en via Algeciras (Gibraltar), Lissabon, Rabat en Lissabon, gold als een zware race en een test voor mens en boot. De problemen van de uitvallers varieerden van gebroken mast, structurele schade aan romp en kiel tot een mentale test voor de zeilers die het niet konden opbrengen de race af te maken. Vooral de 3e en 4e etappe werden van te voren als zwaar bestempeld doordat de heersende winden en stromingen rondom kaap VIncente 3! maal moesten worden getrotseerd, waarvan 2-maal tegen deze winden en stromingen in. Het PRO3 team heeft deze etappes dan ook te maken gekregen met winden tot 8 BFT waar tegen in gevochten diende te worden om Lissabon te bereiken.

Het team is moe, maar tevreden en heeft door deze race veel vertrouwen gekregen in hun nieuw serie mini, de 2win 650. “De boot heeft zich uitstekend gehouden en bewezen zware omstandigheden aan te kunnen. We kunnen nu verder met de volgende stappen in onze campagne”, aldus de vermoeide zeilers.

Please follow and like us:

2 thoughts on “Resultaat zomer 2008

 1. Hoi Vrienden,
  Goed dat jullie het er heel afgebracht hebben. Klasse!
  Hoor en zie jullie wel binnekort. Vorige week nog op de Tavare geweest voor controle. Alles was OK. Geen water te zien binnen.
  Sleutel van Ed en Sofia is bij ons thuis dus kom maar langs.

  Groeten Steef

 2. Met Sis gaat het goed!
  Hij gaat overal mee naar toe en vindt het prachtig.
  Goede reis naar huis en doe voorzichtig met zo’n hoge aanhanger.

  Groetjes Riep en Yo

Comments are closed.