Home Sweet Home

De boten zijn inmiddels onderweg. Chris en Ysbrand brengen vannacht hun laatste nacht door in Brazilië.

Raar genoeg had ik er vannacht weer een slapeloze nacht van. Tussen de dromen door dan. Ik heb de hele aankomst bij elkaar gedroomd. Ze kwamen niet met het vliegtuig, maar ‘gewoon’ met hun 6.50-schuitjes. Het deed me erg denken aan de aankomst van Sinterklaas. Er waren honderden mensen op de been om die twee helden binnen te halen. De Dijk (let op de naam en de zanger woont recht tegenover ons, gescheiden door een paar honderd meter IJ-water) was er ook om het geheel muzikaal in te kleuren. Plaats van aankomst was de Veenkade in Amsterdam. Hier vindt in de zomer altijd de regatta plaats voor catamarans in de iShares cup. Mijn brein heeft behoorlijk wat associaties gemaakt vannacht.

Maar het gaat gebeuren, morgen om 18.05 uur Nederlandse tijd landen ze (vanaf Lissabon-reizend) op Schiphol. En kunnen we ze eindelijk in onze armen sluiten. Je kunt ze live verwelkomen of in een reactie op dit bericht. Ze zullen wat warmte nodig hebben met deze temperatuur en nu de eerste opwinding van het slagen van de race voorbij is.

Speciaal voor het Samen Solo duo heeft Schiphol deze week de eerste spandoekenautomaat geplaatst!

PS: ik wil iedereen bedanken voor de enthousiaste reacties op mijn gedachtenspinsels. Wie weet wordt dit vervolgd, in welke vorm dan ook. Voor nu is het even genoeg, ik ga mijn aandacht richten op mijn gezin, werk en studie. Ook ik ben ontdekkingsreiziger, maar houd meestal wel droge voeten…

Please follow and like us:

4 thoughts on “Home Sweet Home

 1. Lieve Chris en Ys, stoere zeebonken, welkom in ons (jullie) land. Home is where the heart is! (maar tja, waar is dat?)

  Wat een feest zal het zijn iedereen in de armen te sluiten en jullie avontuur live te delen met de mensen om jullie heen.

  Maar eerst maar landen; letterlijk en figuurlijk!

  Alle goeds voor de komende tijd, veel liefs uit Ljouwert van Wim en Anke

  (en Sas…nogmaals heel veel dank voor de prachtige lyrische poëtische berichtgeving van jouw hand/pen!)

 2. Helaas zijn we er morgen niet bij! Maarre we spreken jullie heeeel erg snel.
  Welkom thuis!!!
  ( We willen over twee jaar best weer komen uitzwaaien hoor!!)
  xx Jaco en Ingrid

 3. nou Sas, we hebben ze gezien!!! Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor je mooie schrijfsels…hebben jullie talent in de familie op dit vlak! liefs ing

Comments are closed.