Het Gaastra Lady Sailingteam is klaar voor de 2e offshore

Christa en haar team staan klaar om morgenochtend (09.30 lokale tijd, voor ons vannacht om 02:30 uur) te beginnen met de 2e offshore wedstrijd van Hainan terug naar Sanya. een wedstrijd over ca. 150 mijl. Er wordt deze keer wat meer wind voorspelt tot ongeveer 25 knopen. Helaas lijkt op dit moment dat alles upwind gevaren zal moeten worden. Met deze windkracht en richting wordt het vooral belangrijk goede tactische keuzes te maken om de wind draaiingen die er rond het eiland zijn maximaal te benutten.teamaloha16

Dit onderstaande stukje stond in de grootste krant van de regio en daaronder heb ik de vertaling gezet. Veel leesplezier 😉 !

马友玲:我们都变成了男人
海口号船长、荷兰人范史莱克说:“海南的气候非常宜人,要知道现在荷兰还非常冷。海南的风也不错,在这里参加帆船比赛非常享受。最让人难忘的是,我们的船被一大群鱼围住,并跟随我们的船前行,间或还有飞鱼从甲板上飞过,非常有趣好玩。”
西环拉力赛结束后,目前海口号暂居环岛B组第五。范史莱克说:“目前的排名很正常,大家的实力差别并不大。还有半程比赛,什么事情都有可能发生,我们会努力缩短差距,力争好的名次。”
阿罗哈号9名选手全部是女子,这在环岛帆船赛历史上还是首次。船长、荷兰人马友玲(中文名)说:“帆船比赛是一项需要智慧和毅力的运动,女人在这方面并不输给男人。两天比赛下来,我们都变成了‘男人’,而那名男记者却变成了‘女人’。”
据悉,下船时阿罗哈号女队员脸上都画着胡子,而随船的那名男记者脸上则写着“我是女人”。马友玲的话引得哄堂大笑。

26 Maart (verslaggever Gan Yanhong) eiland in de rally tijdens de sessie 6 hoge niveau van de internationale vloot gevangen media-aandacht in binnen- en buitenland.  Na de wedstrijd, Aloha, zee slogan, Danzhou en meester linshui County aanvaard een gezamenlijk interview met media, praten over de verhalen in een rally in de Western District. Ma Youling: we worden mannen zeekapitein, Nederland mensen fanshilaike zei: ‘de Hainan klimaat is zeer aangenaam, weet je nu Nederland ook erg koud is. Hainan wind is goed, nemen deel aan het zeilen concurrentie hier genieten. Is een van de meest memorabele, ons schip was omgeven door een grote groep van vis, en volg onze schepen naar voren of vliegen daar is de vliegende vissen vanaf het dek, erg leuk. “Western District na het einde van de rally, huidige zee dames ronde-groep b vijfde nummer. Fanshilaike zei: “de huidige ranking is normaal, ieders sterkte verschil is niet significant. Er is de helft van het spel, alles kan gebeuren, we streven naar vermindering van de verschillen en streven naar een betere ranking. “Aloha voor alle 9 spelers zijn vrouwen, de eiland yacht race was ook de eerste keer in de geschiedenis. Masters, Nederland mensen Ma Youling (Chinese naam) zei: “zeilen is een sport die intelligentie en doorzettingsvermogen vereist, vrouw in dit opzicht niet verliezen een man. Tweedaagse competities, wij ‘man’ zijn geworden, maar de mannelijke verslaggever wordt de ‘vrouw’. ”

P.s. zie voor de laatste foto’s de facebook pagina van Ysbrand

Please follow and like us: