Mauritius, Globe40

Nou we zijn aangekomen in Mauritius en proberen we een klein beetje terug te kijken op deze enorme lange leg.
We hebben er uiteindelijk 36, 15 uur en 8 minuten over gedaan, ruim 1 dag langer dan de winnaar. We hebben ons uiterste best gedaan de #1 proberen in te halen, maar dat is dus niet gelukt. We hadden slechts 1x wat geluk nodig om een front langer bij te kunnen houden dan hen, maar dat gebeurde helaas niet (we noemen dit in het zeilen dat de deur telkens net voor onze neus dichtgeslagen werd).

Nu zijn wij ons alweer op de volgende etappe aan het richten. Ons schip heeft onderhoud nodig, want ruim 7000 mijl heeft gevolgen voor de algehele staat. De belangrijkste onderdelen zijn een hardnekkige lekkage bij het roer, een elektronische blackout gedurende 3 dagen die we definitief willen oplossen en de kiel die behoorlijk beschadigd was tijdens de proloog doordat ze (ik was er toen niet bij) in een groot visnet terecht waren gekomen (in totaal bestaat onze kluslijs uit 27 punten).
Inmiddels zijn we al druk bezig geweest en zijn de eerste grote klussen alweer afgerond (kiel en roer problematiek). Alles was relatief makkelijk op te lossen, vooral als je even snel de kant op kunt gaan.

Volgende week gaan we er even een paar dagen tussenuit. Omdat we eigenlijk na aankomst meteen zijn doorgegaan met het aanpakken van de kluslijst, hebben we nog niet echt het mentale gedeelte rust kunnen geven. En dat gaan we volgende week doen.
Nu nog 2 dagen de kluslijst verder afwerken en dan vanaf dinsdag wat rondtrekken over het eiland en met hele andere zaken bezig zijn. Vanaf zaterdag gaan we dan weer verder met de voorbereidingen voor de volgende etappe naar Auckland.
Deze gaat de 11de van start en duurt 6250 mijl. De een na langste etappe van deze race. Des te belangrijker dat we alle klussen afgevinkt hebben!

globe40.com

Please follow and like us: