Evennachtslijn 00⁰ 00’ 00’’

Het moet een enorme kick zijn om op eigen kracht en een ‘beetje’ geholpen door de natuur de evenaar te passeren. Iedere zeiler maakt waarschijnlijk zijn of haar victorie mee tijdens deze race. Dat zal voor een ieder op een ander moment zijn. Maar ik kan me voorstellen dat de evenaar toch iets bijzonders is. Zeker als het je eerste keer is. Een M&M’s-moment heeft Thomas Normand (787, Proto-klasse) er van gemaakt. Ik ben benieuwd wat het voor Christa en Ysbrand betekent. In de komende 24 uur zal deze mijlpaal ook door hen bereikt worden.

Bij de dames is de strijd nog volop gaande. Pip Hare ligt als eerste vrouw. Ze wordt op geruime afstand gevolgd door Susanne Beyer, die er in geslaagd is Christa te passeren. Maar Chris ligt slechts 12 mijl achter haar. Wie heeft de gunstigste koers gekozen en blijft het hoofd koel houden?

Ysbrand vaart steady op de 20e plek. Wat zou door zijn hoofd spelen? Fanatiek als hij is en gebrand op een hoge plek in het klassement. Direct in het begin van de tweede etappe pech, waardoor hij zich terug moest laten zakken in de groep hekkensluiters. Terugkomen, zijn vrouw voorbij gevaren, en nu midden in het veld. Zal hij zich toch nog tot het uiterste dwingen of heeft hij zijn doel bijgesteld?

Misschien is het passeren van de evenaar een goed moment voor bezinning voor het Samen Solo-team. Dit punt van de race bereikt hebbende, de laatste mijlen (nog zo’n 1000!) voor de boeg. Wat wordt het: aanvallen of verdedigen, verstand op nul en blik op oneindig, testosteron of oestrogeen, jong of oud, avontuur of competitie, dolfijnen of walvis, chocolademousse of zalm, doorzitblaren of spieratrofie.

We gaan het zien. Voorlopig zitten wij nog zeker een week aan het beeldscherm gekluisterd…

Please follow and like us:

5 thoughts on “Evennachtslijn 00⁰ 00’ 00’’

  1. Weer met belangstelling het verslag gelezen. Zag gisteren dat ze vanaf 3 nov. in de Waterkampioen verschijnen met een intervieuw vanaf Madeira, incl. Robert en Lucas. Vandaag Ys over de evenaar en morgen Chris? We zullen zien.

  2. Het blijft inderdaad heel bijzonder, het passeren van de evenaar,zeker als het de eerste keer is. We blijven onze vriendjes volgen en jouw verslagen met belangstelling lezen

  3. Gaan ze hun eigen Neptunus verzinnen?Moeten zij vannacht ook de klok verzetten? Hoi Ed en Sofia! Saskia weer bedankt. Groeten

Comments are closed.