Avoir Raison!

De estimated time of arrival (ETA) gaat David Raison niet meer halen, maar tjonge jonge wat een prestatie. Ik heb me nog laatdunkend over hem uitgelaten, toen hij als enige de oostelijke doorgang koos bij de Kaapverdische eilanden. Ik heb geroepen hier achter het scherm tegen Christa: ga meer naar het westen! Wat ze prompt nog deed ook. Fabienne Robin liet later zien dat het nog oostelijker kon, en ook voor haar leek dit goed uit te pakken, maar later moest ze het in de Zwarte Pot bekopen.

Mijn grote vriend Jörg (bijna naamgenoot van mijn allergrootste vriend en volgens mijn ouders is de Duitse naamdrager heel aardig) ligt 5e bij de Proto’s maar een zee-lengte achter David! Ongeveer net zo ver als Chris achter nummer 1 van de Series ligt, maar zij is dan nummer 26! Ergens ben ik tegengekomen, geloof op zeilen.nl, dat de eerste 20 zeilers binnen 1 dag binnen zullen lopen. Ik vond dit al redelijk optimistisch na 3300 mijl, maar dankzij David Reason verloopt dit scenario heel anders. Wat een machtsvertoon.

Chris en Ysbrand zijn nu beiden de evenaar over. Chris had te kampen met windstiltes en het duurde langer dan verwacht. Ysbrand kan bijna die wonderschone archipel van Fernando de Noronha aanschouwen. Hoewel, het is daar vroeger, maar ook snel donker (nauwelijks schemering, want hij zit rond de evenaar!). Dus het is afwachten of hij ons straks reisadviezen kan geven.

Zo langzamerhand begin ik hen beiden flink te missen. De vette lach van Ysbrand en de wijsheid van Chris. Ik kan bijna niet wachten tot ze de haven inlopen en we, op wat voor manier dan ook, weer contact kunnen hebben. Even zou ik willen dat ze David Raison waren…

Please follow and like us:

4 thoughts on “Avoir Raison!

  1. Sas, ondanks verbouwingsperikelen bedankt voor weer een uitgebreid verslag! We blijven optimistisch wat betreft de finish halen. De hartelijke groeten van ons beiden!

  2. Jouw gevoel beide live weer te zien en spreken is herkenbaar en zal het gevoel van vele van ons zijn. Mede door jouw verhalen komen ze beiden, en steeds meer!, een stukje dichterbij.

  3. Nog zo’n 400(Ysbrand) en 650 (Christa)mijl te gaan en dan zijn ze er weer. Dank je wel. Groeten Giny

  4. Veel respect voor Christa & Ysbrand! En dank aan Saskia voor het schrijven van de blogs, want hoe ver weg ook, met deze verhalen zijn we er allemaal een (héél) klein beetje bij.
    Marchien
    (Stichting de Noordzee)

Comments are closed.