Eerste zeilers Mini Transat 650 dinsdag in Madeira, Nederlander Endt op zesde plaats

Madeira – Morgen zullen de eerste deelnemers aan de Mini Transat 650 misschien al in de loop van de ochtend vanuit La Rochelle bij Madeira aankomen. Het gaat om zeilers in de klasse van de prototypes, de eersten in de standaard klasse worden waarschijnlijk niet voor woensdag verwacht. Omdat de aankomstlijn voor Funchal aan de zuidkant van het eiland ligt, betekent ‘als eerste bij Madeira aankomen’ nog lang niet dat men ook als eerste over de finishlijn zal zeilen.  Madeira is werkelijk een stuk rots middenin de oceaan, waaruit aan weerszijde twee hoge pieken van ruim 1800 meter steken. De windschiftingen en plotselinge windstiltes rond het eiland zijn legendarisch.

Op dit moment profiteert de vloot van een zuidoosten wind kracht drie tot vier, die eindelijk iets grotere snelheden mogelijk maakt. De proto’s halen hierbij een gemiddelde van zo’n negen knopen. Omdat de vloot nog wel dicht op elkaar ligt, zal het er in beide klassementen om spannen en het kiezen van de juiste route bepalend worden. De Nederlander Ysbrandt Endt levert in zesde positie in het standaard klassement een knappe prestatie en heeft via de begeleidingsboten gemeld, dat dit mede te danken is aan zijn nieuwe ‘code zero’ zeil (een vlakkere en kleinere gennaker). Zijn vrouw Christa ten Brinke zeilt op dit moment op de 30-ste plaats, veteraan Robert Rosen Jacobson op de 24-ste. Bij de proto’s is Lucas Schröder afgezakt naar de vijftiende plaats.

Bron: Nauticlink – Geplaatst door Riepko

Please follow and like us:

One thought on “Eerste zeilers Mini Transat 650 dinsdag in Madeira, Nederlander Endt op zesde plaats

  1. Hoi Christa, je bent er bijna zagen we net. Op de 27e plaats, jeetje! Ysbrand 6e, nog meer jeetje Wij in Harlingen met eventjes internet, in gedachten bij jullie. Toi, toi, toi, Daniël&Giny

Comments are closed.