Chris ontmast

Victim of a dismasted boat 110 miles (177 km) from the finish and 15 miles (24 km) off the coast of Brazil, the Dutch Christa Ten Brinke (758 – Ran of the North Sea) pressed the red button tonight at 5:02 UT (ndr or 6:02 French time) asking assistance of the Race Management.

A cargo ship in the area was asked  to help her if necessary. The Brazilian Coastguards is currently making an effort to send a boat in the area. This boat will then take in tow the dismasted Mini 6.50 and divert to Mangue Seco (ndr, a village south of Aracaju) where it will be at anchor.

A car set up with the organization on board, her husband Ysbrand Endt and Brazilian Chu Khan (ed, both in browsers Charente-Maritime/Bahia The Transat 6.50) leaves this morning to Mangue Seco. The Dutch woman was expected early on Sunday night, before she dismasted. She was 28th in the ranking of series boats.

 

Riepko, bedankt voor het plaatsen van het eerdere bericht. Ik heb de Engelse versie hierboven gezet. Op dit moment is de kustwacht bij haar, waarschijnlijk is ze al bij de kust aangekomen.

Wij hebben Ysbrand een uurtje geleden gesproken. Hij is inderdaad onderweg naar Chris. Er is absoluut geen reden tot ongerustheid. Chris is veilig en Ysbrand en de wedstrijdleiding ondernemen alles om haar te helpen. Ze heeft dan nog de keuze om het parcours af te varen (buiten deelname, want de rode knop en het slepen maakt dat je je buiten de wedstrijd hebt geplaatst) of de boot en zichzelf via andere middelen naar Bahia te laten verplaatsen.

Het blijft een megaprestatie, het is ontzettend jammer dat Chris dit niet kan afronden op de kade in Bahia met de fruitdames en de caiparinha’s en een doldwaze Ysbrand die om haar nek hangt. Lichtpuntje is dat ze elkaar vandaag kunnen zien. Maar ze is de oceaan en de evenaar overgestoken in haar eentje, ze heeft de boot nog en ze zijn bij elkaar in Brazilië.

Zodra er meer nieuws is, zal ik dit op de site plaatsen. Ysbrand is zelf telefonisch niet bereikbaar, maar je kunt wel een sms-je sturen.

Please follow and like us:

3 thoughts on “Chris ontmast

  1. Lieve Chris, Wat een geweldige prestatie en wat balen dat in het zicht van de haven het zo moet eindigen.We hebben op Ameland samen met je ouders genoten van jullie race. De aankomst van ysbrand en de verhalen van hem en de verslagen van Saskia. Wat zal iedereen blij zijn jullie weer te kunnen omhelzen. Een grandioze prestatie waarjetrots op kunt zijn. liefs Kees en Els

  2. Saskia wat ben ik blij met je bericht.Alles goed met Christa is toch het aller belangrijkste.

Comments are closed.