Adem in, adem uit!

Ik had het stukje eigenlijk tandenknarsen, nagel bijten en haren uittrekken willen noemen. Maar ik besloot toch tot een positievere bijdrage. Wat is het spannend!!! Nee, al niet meer voor de top van het klassement, daar is inmiddels iedereen binnen. Wel voor onze helden, Christa en Ysbrand.

Ysbrand is na de evenaar inderdaad gestart aan een come back en klimt nog steeds in het klassement. Zal hij Pip nog passeren of moet hij haar toch voor laten gaan? En gaat het hem nog lukken vandaag aan te komen, nu de snelheid wat teruggelopen is? En ja, hoe zal hij eruit zien als we weer beelden van hem doorkrijgen? De telefoontjes schijnen nog op zee te zijn, dus bellen kunnen we ze nog niet (de Transat-site geeft door wanneer de betreffende begeleidingsboot met telefoons gearriveerd is).

Christa maakt er ook nog een spannend eindstuk van. Haar snelheid is er ineens ook uit. Voer ze eergisteren nog 9 knopen, sinds gisteren is ze niet boven de 5 geweest. De volgende dame ligt op een kleine 100 mijl achter haar. Kan ze de concentratie vasthouden, of zit ze er doorheen? Ze moet nog wel een eindje.

De andere twee landgenoten zijn inmiddels in Bahia aangekomen. Geweldige prestaties van beiden. Robert laat via de Transat-site weten dat 2009 kinderspel was vergeleken met dit jaar. Het was heftig, in alle opzichten.

Ook Emma Creighton, de eerste en enige vrouw in de Proto-klasse, is gearriveerd. Zij was zo sportief om bij Scott Cavanough te blijven toen hij niet verder kon varen en in de nacht moest wachten op de begeleidingsboot. Zij ziet er verrassend fris uit, vergeleken met de meeste mannen! Opvallend trouwens dat er bij de Serie-zeilers meer met een scheermes waren dan bij de Proto’s!

In gedachten zie ik Ysbrand al op de steigers ijsberen, heen en terug, turend over het water, in afwachting van zijn Christa.
Adem in, adem uit!

Please follow and like us:

6 thoughts on “Adem in, adem uit!

  1. Sas, ik sluit me helemaal bij jouw gevoel aan (familietrekje ;)). Ook ik kan bijna niet zonder ieder half uur te kijken of er weer nieuwe update is, en hoe het met de snelheid van Chris gesteld is. Wat een spanning deze laatste mijlen (al duren die van Chris nog wel een paar dagen vermoed ik). Wachten is nu op Ys, GO GO GO!

  2. Wij (isa en saskia) doen rekensommetjes om te kijken wanneer ze aankomen. We hebben uitgerekend dat Ysbrand (over 7,8 uur om 16.00) vandaag of morgen aan komt en dat Chris over ca. drie dagen aankomt !! (met deze snelheden)
    🙂

  3. Dames,wij sluiten ons helemaal bij jullie gedachten aan. We blijven het spannend vinden, onze te lefoon blijft vannacht aan staan. XXX Greeten Wim

  4. Laten we inderdaad doorzingen. Pip ligt 15 met nog 30.47 mijl, Ysbrand 16 met 34.88 mijl en op 17 Hugo Lavayssiere met 37.14 mijl. Dit zijn de volgende 3 die binnen gaan komen, in welke volgorde?!

  5. Ysbrand heeft een eindsprint, alleen even wachten op het hoera moment. Christa moet tegenslagen hebben, want de snelheid is er een beetje uit. Wachten is killing

Comments are closed.