volgende race UK-Fastnet

Mijn volgende race staat alweer voor de deur. De UK- Fastnet.

Dit keer niet in onze eigen bootje, maar in een pogo 2, de 527, Wallilabou II, met de jonge fransman Hugo Lavayssiere. Vrijdag vlieg ik naar Plymouth waar de race zondag 5 juli van start zal gaan.

The race departs Plymouth for the Needles, Bishop Rock, Fastnet Rock, Cork and finishes in Plymouth, a distance of 720nm.

Eens kijken of we deze keer de Fastnet wel kunnen zien. In plaats van enkel het onheilspellende licht.

Hugo is een trainings maatje, uit Ys zijn groep. Een getalenteerde zeiler, specialist in zeiltrim. Maar jong in zijn zelf management. Plant weinig voorbereidingstijd in en begint weinig uitgerust aan een race. Als voorbeeld. Hij komt zaterdag aan, vers uit de examen banken, om dan nog de race voor te bereiden en de security checks te doen en zondagmorgen van start te gaan.

We gaan het meemaken. Verder nog even uitdenken hoe de toiletgangen zo prive mogelijk te houden. In duohanded (650)zeilen maak je je zelf er niet aantrekkelijker op. Als je begrijpt wat ik bedoel. Een vrouwelijke collega was ooit verbaast dat ik met mijn levenspartner duohanded wedstrijdzeil, ‘killing for your sexlive’ vond ze.

Please follow and like us:

2 thoughts on “volgende race UK-Fastnet

  1. Alvast veel plezier en kijk uit met die fransoos, ha, ha!

    Groetjes Riepko enYo

  2. Veel succes met deze toch ook weer spannende en uitdagende race. Hoop dat het weer een beetje goed blijft!!
    Enne, als de trackers het niet goed blijven doen is het misschien slim om toch eens met Menno te praten over de oplossingen die hij kan leveren….
    Groetjes
    Annemiek

Comments are closed.