Symposium stichting De Noordzee

imageimage

30 jaar Stichting de Noordzee op de foto  mevr. T. Netelenbos

Een rijke Noordzee. Een economisch en duurzaam gebruik. Samen voor een gezonde zee.

Veel mooie mensen ontmoet. Interessante gesprekken gevoerd. Goede initiatieven gehoord. Een kunstwerk tijdens de veiling aangekocht. Kortom boeiend. Een zeer geslaagde dag. Gefeliciteerd stichting de Noordzee. Op naar de volgende 30 jaar.

Wouter Rozenveld van Rederij Maersk ontving de Zeehelden award 2010. Vanwege het project verantwoord slopen van schepen, waarbij 90% wordt gerecycled. In het project wordt zeevervuiling tegen gegaan, kinderarbeid voorkomen en tevens de veiligheid van arbeiders enorm verbeterd. Chapeau!!!

Zeilteam de Noordzee werd aan het publiek als de ambassadeurs van de Noordzee voorgesteld als zijnde een nieuwe ingeslagen weg om naar buiten te treden, na 30jaar hard werken maar zelden publiekelijk. Ons filmpje werd ingestart, en zo zag het publiek de Noordzee(en ander water) vanuit een bootje van 6.50, 17 knopen gaan. Na eerder op de dag de prachtige beelden van Marck Feller onderwater. De vissers waren verrast, tuurlijk haalde zijn boot 26knoop, maar met een enorme motor, zo vertelde hij. De dolfijnen deden het goed, en zo kwam ik in contact met een klasgenoot van vroeger. Zij zit tussen de dolfijnen, SOSdolfijn. En kent zelfs ‘onze’ Jean Claude’, de door militairen opgeleide, inmiddels vrijgelaten dolfijn,welke wedstrijden, havens en boten verstoort. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, (Rijkswaterstaat) liet weten dat onze beweegredenen om samen te werken met stichting de Noordzee hem hadden geraakt. ‘Ik ga jullie zeker volgen’…

Please follow and like us:

One thought on “Symposium stichting De Noordzee

  1. He Ysbrand en Christa,

    was een mooie dag! Fantastische presentatie en zeer bedankt voor de geweldige aankoop! Het geld wordt goed gebruikt voor het DIY-beach.

    groeten,
    Sebastiaan
    Stichting De Noordzee

Comments are closed.