Les Sables d'Olonnes

Een bijzonder leven.

We kozen midden op zee min of meer noodgedwongen voor Les Sables d’Olonnes, de stad van de Vendee Globe, De Azoren race… Een zeilstad puursang?!

In iedergeval de oudste stad verteld Patrick. En zo horen we deze dag vele verhalen. We hebben de nacht doorgebracht in het huis van Nettie en Joel, meneer Jauge, de meter van classemini. De man die beslist of je boot voldoet aan alle, alle strenge strigente regels en een ‘mini’ genoemd mag worden. De man die je boot op 90graden wil zien met 60kg aan de mast. De man die jou in 15 seconden je redingsvlot(van 30 kg) uit je boot wil zien halen. Vanuit het koude water. Wij haalden 17seconden met een goed bedoelde tip werd t net goed genoeg bevonden. Als een soort napoleon zien veel zeilers hem liever gaan dan komen.

Maar wij slapen heerlijk in zijn huis. Sterker, hij brengt ons in contact met mensen. Want zoals een echte napoleon kent hij tout le monde. En zo wil het geval dat vandaag ons bootje een ware attractie was. Het was een komen en gaan van mensen van allerlei pluimage. Vers vanuit te water werd alles onder de loep genomen. De schades bekeken. De opties door genomen. En de oplossingen bediscuteerd…

Omringd door zoveel levens met verhalen beseffen we dat we kozen voor het avontuur. Wat begon met een droom, die aanpassinging vereist om een realischtisch plek te verwerven. Zijn we onderweg…

We leven…

en ja misschien wel een luxe leven, in de zin van de dat we op dit moment niet bezig zijn met het brood in onze mond te verdienen. Maar duiken in het diepe van wat leven is… middels ons klein beestje

de drang naar snelheid, volmaaktheid, grensen, blauw en mensen…

genoeg woorden voor nu; hup het leven…

Please follow and like us:

7 thoughts on “Les Sables d'Olonnes

 1. Hallo lieverds,

  Jullie berichten met gemengde gevoelens gelezen. Gelukkig alles gezond. Jammer van de teleurstellingen die jullie moeten accepteren en verwerken. Maar houdt goede moed, we blijven jullie steunen en volgen.
  Heel veel liefs en tot lezens of horens

 2. wat schrijf je dat toch prachtig op. Het blijkt wel dat er onverwachte wegen bewandels worden in deze tocht en ik ben heeel benieuwd waar jullie uitkomen en wat het zal brengen voor de toekomst.
  in gedachte meezeilend op het land
  evelien

 3. Hallo avonturiers,
  je maakt nog eens wat mee op deze manier!
  had van Sas vorige week al weer wat meer gehoord, want via de site was ik nog in de veronderstelling dat jullie gefinished waren. Tja mijn frans is niet zo goed en ik heb waarschijnlijk te snel gekeken.
  Ik wens jullie de komende tijd weer veel plezier toe en hopelijk kan de boot weer goed opgeknapt worden.

  Veel liefs vanuit Amstelhoek (klinkt minder mooi dan al die Franse plaatsen)
  vrijdag vertrekken we richting Gardameer, wellicht speel ik deze week nog een keer voor postbode!
  Jolanda

 4. Nou ik heb niet zoveel met zeilen (wel met reilen…..) maar deze trip lijkt me zo op een afstand toch wel
  een soort reis door het (droom)leven of te wel een blues in (deepblue) C.
  Wat brengt de volgend golf?
  ga jullie goed
  joop

 5. Naast dit mooi opgeschreven stukje, intrigeert die foto mij enorm. Misschien moeten we een prijsvraag uitschrijven om te raden wat dit is. Is het een zeedier, nog niet ontdekt door de biologen; een stukje techniek van de 713 dat het heeft af laten weten, als een verwijt naar de constructeur; of een niet in te meten lamp op de logeerkamer van Joel Jauge? Het is in ieder geval een mooie foto, in sfeer passend bij de tekst!

  Lieve schatten, we denken aan jullie, XXXX Jorg, Sas, Isa en Igor

 6. Ha volhouders,

  We volgen jullie met veel bewondering, jammer dat we er niet bij kunnen zijn om jullie op sommige momenten te steunen of op andere momenten te helpen. Ik hoop door dit berichtje achter te laten dat jullie je beseffen dat er heel veel mensen met jullie meeleven en aan jullie denken. Vooral voor jou Chris, balen maar ik denk wel meteen goede keuze. We volgen jullie en sturen onze positieve energie naar 713.
  Heel veel succes en liefs van Wendy, Skip en Bas

 7. O, ja Jorg en Sas ik denk dat het een soort binnenshotje is van de twijfelachtige bevestiging van de spiboom (shotje van binnen naar buitengenomen.) Maar als loungelamp kan hij ook prima door hoor!

Comments are closed.