Jachtclub Scheveningen Clubavond 28 februari, ‘Samen Solo’ in de meest eenzame race

Het Samen Solo duo Christa ten Brinke en Ysbrand Endt gingen samen het avontuur van de solo zeilrace Transat650 aan. 

De verboden race in een bootje van 6,5 meter, de meest eenzame zeiltocht die vertrekt vanuit La Rochelle (FRA) en via een stop in Madeira (SPA) eindigt in Salvador de Bahia (Brazilië). Naast het feit dat het Samen Solo duo het eerste echtpaar ooit in deze race was, is Christa ten Brinke ook de eerste Nederlandse vrouw die deelneemt aan de Transat650.
Beide in de onwetendheid dat dit één van de zwaarste Transats allertijden zou worden!

Christa en Ysbrand 

nemen ons op een heel speciale manier mee in hun avontuur.
Wat doet de Transat met je, moederziel alleen op de oceaan, zonder aanspraak, dag en nacht, wetend dat ook je levenspartner onder dezelfde sterrenhemel ronddobbert maar ook in de dezelfde storm zit? Samen maar toch alleen op weg om als één van de eerste maar bovenal heelhuids in Brazilië aan te komen.
Hoe ga je los van elkaar de strijd met de elementen, maar vooral met jezelf aan? De eenzaamheid, de onzekerheid, het verdriet, de angst, materiaalpech, verwondingen en de euforie.

Een prachtig verhaal met vele gezichten wat u niet mag missen.

 
 

Zoals gebruikelijk begint deze Clubavond met een korte introductie van en door een nieuw lid van de jachtclub, waarna Jeroen van Veen zijn technisch kwartiertje krijgt met tips en tricks voor bootonderhoud en voorbereiding voor het vaarseizoen.
De toegang is gratis, aanvang van de presentaties is 19:30, maar u bent al meer dan welkom vanaf 17.30 uur in het clubhuis AtSea voor de gezellige borrel (alle drankjes € 2,50) en Clubdish (€15.00). Voor deze avond moet u zich even aanmelden, dat kan hier >

Please follow and like us: