Gestart; 300 mijls tot aan de finish

De Pornichet Select 650 is van start gegaan. 13.00 locale tijd. Het was een zeer rommelige start. Vanwege de weinige wind en de grote stroom werden enkelen te vroeg over de lijn geduwd. Om vervolgens bij de up wind boei in een wind gat te geraken.

Een enkeling, en dit waren er drie, wisten hieraan te ontsnappen; 535, 757, en de 716. De rest van de circa 80 boten lag stil met gehezen spinaker. Wat botsingen hier en daar. En zo was er een soort 2e start. De wind kwam terug. Spektakel alom in Pornichet.

Om 16.00 verliet ik met de rubber boot het veld. Ysbrand ergens middenin het veld achter latend, maar zeer gunstig geplaatst, goede snelheid en met zeer goede moed vlak naast landgenoot Lucas Schroder, 509 met zijn Proto. Robert 602 had de race toen al verlaten, vanwege problemen met zijn stuurautomaat, naar eigen zeggen. En op de boot, 627 van Alfred Dijs voer een Fransman.

Op deze koninklijke dag zijn er dus nog maar 2 van de 4 oranje stijders over… Oranje boven!

Please follow and like us:

2 thoughts on “Gestart; 300 mijls tot aan de finish

  1. Uiteraard mede namens CDBA: ziet er zo op een afstand niet slecht uit voor een nieuwe boot ! Zet de Goofy maar lekker naar je hand Ysbrand !!

  2. Exact, jammer dat die update niet elke 4 uur plaats vindt… De omstandigheden zijn zeer moeilijk, geen wind, buien met veel wind. Maar ‘onze held’ doet het goed! Zal snel even wat foto’s plaatsen van gister, kunnen jullie zien hoe hij geniet!

Comments are closed.