Nederlandse Transat650 training groot succes

Op zaterdag 8 mei 2010 werd er door ons vanuit Flevomarina Lelystad een Transat650-training gegeven. Oorspronkelijk waren er 5 ingeschreven Mini’s, maar door omstandigheden, werd er uiteindelijk met 3 boten getraind. Met onze franse kennis als basis werden de zeilers voorzien van allerhande tips&tricks.

De dag begon met theorie van ongeveer anderhalf uur waarin de verschillend technieken voor het overstag, gijpen, spihoist en spidrop uitgebreid aan de orde kwamen. Vanaf 11:30 tot ca. 16:30 werd er op het water getraind, ondersteund door een motorboot,2 boeien, filmcamera en fototoestel. Met de weinige wind, werd het een licht weer training. Het lichte weer betekende zeker niet dat het makkelijk varen was. De opdrachten vergde een behoorlijke krachts inspanning en conditie. De diverse oefeningen hadden duidelijk resultaat. Dit werd nog eens bevestigd bij de evaluatie, waarín alle gemaakte manouvres bekeken kon worden. Het verschil met het begin van de dag werd daardoor zeer zichtbaar. Ook de zeiltrim werd verhelderd. Terwijl de pizza’s genuttigd werden, was iedereen het er over eens dat het een zeer leerzame dag was.

Om 21:30 ging iedereen moe en vol nieuwe ideeen op huis of boot aan. Met de behoefte aan een vervolg op deze training, maar voorlopig kan een ieder de opgedane kennis gaan praktiseren. In September gaan we er een vervolg op geven!

“De ervaring van Christa ten Brinke en Ysbrand Endt in deze klasse, de specifieke kennis op het gebied van tuning en handling en Ysbrand zijn talent voor coaching zijn ruim voldoende ingrediënten voor een zeer uitdagende trainingsdag.“‘ aldus Andre Kruisdijk- NED713. Lees zijn verslag met filmpjes over deze training op www.ned713.blogspot.com

“Just three boats and low wind, but this didn’t matter at all. Ysbrand is a very good teacher and willing to give any information needed including a lot of small tips, which most sailors I know normally would keep secret. We could ask everything and we have got always clear answers. After active training in the water he has spend a couple of hours more with us, so the day was very complete and the willingness of Ysbrand exemplary. For me the best experience in professional sail-teaching ever.” Achim Bettendorff-BONAUTIC

Please follow and like us: