713 weer in de vaart

Daar ons wedstrijdseizoen er in Frankrijk op zat, we nu ons leven hier weer een beetje op de rit hebben, is er weer tijd voor onze 2win’s.  713 is inmiddels weer opgetuigd en verbeteringen/ontwikkelingen zijn door gevoerd. Met de kennis die we hebben opgedaan met onze Franse D2 en met behulp van Maree Haute, de werf van de D2. En in samenwerking met Modus Marine(Shipcentre Lelystad), Jaco Cossee.

Als tegenactie nam Jaco de 713 mee, in de 200mijls solo oktober j.l. Deze moedige aktie werd niet geheel naar inzet beloond. Jaco had na 2 korte middagjes speedcursus Mini Transat varen, niet voor een gemakkelijke weg gekozen. Nu zijn het simpele boten, maar er zijn heel wat wetenswaardigheidjes die het varende leven op een Mini een stuk aangenamer maken(bv een stuurautomaat waar je echt op kan vertrouwen). Daarnaast had hij ook te maken met fysieke moeilijkheden, maar de windstilte in het laatste rak deed hem werkelijk de das om.

Maar petje af! Chapeau! Geloof dat ik mag zeggen dat er weer een nieuwe Mini-zeiler geboren is!

Ook Jan Briek weet nu wat Mini zeilen op het Ijsselmeer inhoudt, zijn ervaring met de 713 lezen we binnenkort in de Waterkampioen.

Vandaag sluit Jan Miedema van Gaastra Sails voor even de rij (niet voor lang want morgen staat de volgende alweer op de stoep)

En dan de Coldhanded races in, a.s. zaterdag is de eerste!

Please follow and like us:

2 thoughts on “713 weer in de vaart

 1. Lieverds,
  Heb met belangstelling je verhalen gelezen. Erg leuk ook de reacties van de kinderen.
  Vorige week hier in Koudum mensen gesproken die Robert hebben ontmoet op Madeira. Ik heb even een e-mail gestuurd na zijn aankomst in Bahia.
  Hartelijke groeten,
  Greet en Wim

 2. Hoi saampjes,
  Op het web is veel te vinden over Robert Rosen Jacobson, die dit jaar wel meegedaan heeft. Er staan veel beelden van jullie bij, misschien leuk genoeg om in het kader van de promotie voor de volgende poging die ook op jullie site te showen?
  groetjes
  Annemiek

Comments are closed.