1000 mijl solo

tracker 758, Ysbrand

Nu de laatste kust-training is afgelopen komt de volgende mijlpaal in zicht. Volgende week maandag (30 maart aanstaande) zal ik, Ysbrand, starten met een tocht van 1000 mijl (bijna 1660 km) solo. Deze tocht loopt van Pornichet, dan naar de zuidkust van Ierland, vervolgens naar een boei bij Bordeau en dan weer terug omhoog naar Pornichet. Gedurende deze tocht mag ik nergens aanleggen of hulp krijgen, tenzij er (natuurlijk) een noodgeval is. Ik mag ook geen motor gebruiken, maar moet alles zeilend afleggen. Tijdens deze tocht moet ik ook laten blijken met een sextant om te kunnen gaan. Aan het eind moet ik mijn logboek en kaarten inleveren bij Class Mini en beoordelen zij of het goed genoeg is. Class mini wil ook dat ik bij elk moment dat ik contact kan maken met de “buitenwereld” via de mobiel of iets anders dat doe en in mijn logboek schrijf, zodanig dat zij dat kunnen verifieren. Als alles ok is, ontvang ik een officieel bericht en ben ik weer een stap verder gekomen in mijn kwalificatie voor de Transat die in september gaat beginnen. Tijdens deze reis wordt mijn slaap- en eetritme gevolgd door een franse slaapprofessor en krijg ik concrete gegevens terug waar ik in de toekomst op moet letten, wanneer ik wel en niet moet gaan slapen en hoeveel slaap ik nodig heb. Ik heb van mijn

coach Charles een persoonlijke opdracht meegekregen en dat is dat ik vooral mijn ritme moet vinden. Ritme in slapen en eten, maar ook in meteo, routering en navigatie, zeilwissels en strategie. Hij vind het niet voldoende dat ik deze 1000 mijl volbreng, maar ik moet ook terugkomen met antwoorden die we dan weer gaan bespreken en gebruiken voor de komende wedstrijden.

Als ik terug ben, hopelijk zo rond de 9de april, gaat Chris na de pasen een 4-daagse solo offshore training doen. Dit zal voor Chris de laatste lange training zijn dit voorjaar. Hierna beginnen de wedstrijden en zullen er af en toe nog daggtrainingen zijn, maar geen lange offshore trainingen meer.

Ik kijk er naar uit en ik kijk er tegenop om 8 to 10 dagen alleen te gaan doorbrengen op ons scheepje van 6,50 meter lang en 3 meter breed. Ik weet  niet wat ik ervan moet verwachten, maar uit de verhalen van degenen die mij voorgingen blijkt dat het een bijzondere maar zeker niet lichte beproeving is. Ik merk aan mezelf dat ik er klaar voor ben om te gaan en te kijken wat ik ga aantreffen. Chris zal tijdens deze solo tocht regelmatig verslag doen op deze site en er komt ook een link, want ik zal life te volgen zijn via een tracker.

We houden jullie op de hoogte!

Please follow and like us:

3 thoughts on “1000 mijl solo

 1. Heel veel succes en behouden vaart!!!!!
  We zullen je proberen te volgen via de tracker.
  Veel liefs,
  Greet en Wim

 2. Suc6 en ik zal regelmatig de weblog lezen!
  De Eat Natural reep is een aanrader > http://www.eat-natural.nl en wellicht kun je het daar eens over hebben met je coach. Ik eet ze ook al heb ik het dan niet eens zo zwaar;-)
  Groetjes, Viv

 3. Dit is niet niks in een nieuwe boot.
  Veel plezier en veel succes.

  Groetjes Riepko en Yolanda

Comments are closed.