22.03 uur Local time(NL tijd) 7 augustus Vanaf Pen Ar Clos 38°27N 22°06W.

Het diner hier aanboord zit er weer in.
Margerite en ik versnellen met de dag ons eet tempo tijdens het diner. Andre haalt vlak voor aanvang van het eten de posities van de 650’s op. De eerste dagen zonder dat aan ons door te geven. Maar inmiddels is dat bekend en laat hij het wel uit zijn hoofd om niets te zeggen, de spanning is daarvoor te groot bij ons.
Tijdens het eten is dit het hoofd onderwerp en uiteraard de speculaties hierover. Ik ben degene die het meest op de hoogte is, waardoor de anderen denken dat ik al heb gekeken. We vragen premissie om de tafel te verlaten. Zonder op het antwoord te wachten, en met een laatste blik op de stuurautomaat, de wind en de spinaker vlucht ik mee naar beneden en staren Margerite en ik weer samen naar het scherm aan de kaartentafel. Andre sputterd nog iets van die Hollandse schippers van tegenwoordig.
Margerite slaakt een kreet omdat haar Hugo nog 4e ligt! Ik moet het toch met wat minder doen, 8e of 9e plaats. Andre stelt me gerust door me te wijzen op de constante beweging van het hogedrukgebied bij de Azoren. Hij heeft gelijk, Jorg 753 gevolgd door Andrea 756 en Sebastiaan 716 moeten, vanwege de kern van het hogedrukgebied en in het zicht van de eilanden, stil liggen. Terwijl de Noordelijke passage van Bertrant 754 op dit moment een betere optie lijkt te zijn. Maar morgen kan alles weer anders zijn. Toch had ik liever gezien dat Ys voor de 774,744, 435, en de 602 van Robert zou liggen. Landgenoot of niet. Op dit moment lijken ze wederom weer aan elkaar gewaagd, de één zuidelijk en de ander noordelijk met behoorlijk wat mijlen er tussen.

(Geplaatst door Riepko na e-mail Christa)

Please follow and like us: