17.20uur TU 23-8-2010, PenArClos 45°31N 09°41W.

Ik mag weer schrijven. De eerste is binnen, Bertrant754, een wereldprestatie! Nummer 2 en 3? Vanmorgen was het nog de jonge Thomas787 en Veronique429. Na haar super prestatie om na 6 dagen van zelf sturen, niet slapen, op de Azoren aan te komen, is het haar meer dan gegund. Veronique op het podium!!! Hoop ik.

Dan volgt al snel, of is, de eerste Serie binnen; Xavier472. Kijkend wat er zich afspeelt bij de series; tweede Amaury697 of toch de ijzersterke 464JeanMarc? Vier is de 774 gevolgd door vijf RobertNED602, die nog altijd het tempo er lekker in weet te houden. Maar is het hoog genoeg voor een podium plek?

Zes is 527 Hugo; vreugde bij Marquerite over de terugkomst van zijn noordelijke route. Zeven is 435,gevolgd door de winnaar van de eerste etappe. Acht is Davy674 en negen de 758, Ysbrand, als drietal afgesloten van de rest door een windstilte. Maar is de snelheid van Ys, 2.2 knopen, snel genoeg om los te laten? Alleen Andre aan boord denkt wat ik misschien voel.

Drie dagen hield Amerikaan Ryan mijn gedachten vast. Ik liet me gaan,
hij is onze vriend. Een vliegtuig vloog uiteindelijk uit om te kijken. Alles was wel, mijn angst had het gewonnen. Ik mocht niet schrijven. Nu; ik vertrouw op Ys wetend dat het een loodzware race voor hem is. Nog een uur en dan weet ik weer meer, dat wat jullie misschien allang weten; zijn bootsnelheid is weer terug. Andre vraagt of ik ooit weer mee zal gaan met een begeleidingsboot. Ik geef eerlijk antwoord. Ik voel me eenzaam, hier aan boord. Meer solo dan ooit in een boot alleen.

(Geplaatst door Riepko na e-mail van Christa)

Update vanuit Nederland:

Er is vanmiddag een vliegtuig over de vloot gevlogen om aan de boten te vragen of alles in orde was en Ysbrand heeft daar bevestigend op geantwoord!

Please follow and like us: